22. februar 2016

Fjæreplytt i MidtsandbuktaHver vinter kommer fjæreplytt (Calidris maritima) til Midtsand (ofte sett i det som går under navnet Østbukta). I år så jeg denne snipa (7 individer) for første gang søndag 21. februar.

Disse bildene er tatt på mandag 22. februar med mye sterk sol. Ikke alle bildene ble derfor like bra, men jeg fikk likevel tatt noen bilder av denne relativt lite sky vaderen.

En av fuglene (det siste bildet) var merket med rød metallring og et lysegrønt merke med bokstavene HNU. Det viser seg at jeg tok bilde av samme fugl den 18. januar i fjor. Denne fuglen skal være ringmerket ved Longyearbyen på Svalbard som1K den 18. august i 2010.

Funnet er rapportert inn til www.ringmerking.no.

I tillegg var det en flokk med 10 bergirisk som satt i toppen av en osp. De satt høyt oppe i treet og med sterk sol ble det ikke noen gode bilder av disse fuglene.

1 kommentar:

  1. Hei Helge.
    Dine flotte bilder av fjæreplytt inspirerte meg til selv å besøke Midtsand. Sjekket ikke tidevannstabellen. Det medførte at det var flo og de 6 fjærplyttene jeg fant kun hvilte i sjøkanten uten noen form for aktivitet. Må derfor avlegge Midtsand et nytt besøk etter først å ha studert tidevannstabellen.

    SvarSlett