18. april 2011

Spettmeis i fuglekassa

Jeg har satt opp mange ulike fuglekasser på forskjellige steder. Jeg har bl.a. satt opp uglekasser ( for spurveugle, perleugle og kattugle ) på nordsiden av Trondheimsfjorden mellom Rørvik og Leksvik. En av fuglekassene var tiltenkt spurveugle ( kassen har liten åpning og tykk front ), men her har et par spettmeis flyttet inn. Fuglene har innsnevret flygehullet med leire slik at det passer til spettmeis.


Fuglene har ikke startet hekking, men det ser ut som om at det er like før de skal til å legge egg. Noen ganger kommer de to med reirmateriale i nebbet. Andre ganger synger de intenst i nærheten av fuglekassen.


Det er vanskelig å få tatt bilder av spettmeis da fuglene var i aktivitet hele tiden, men noen bilder fikk jeg da tatt.


Jeg satt godt gjemt under et grantre og bak store kvister. Jeg håper at fuglene ikke så meg, men jeg skal la dem være i fred til etter at eggene har klekket og foringen begynner. Da skal jeg sette meg i skjul og prøve å få tatt noen flere bilder.


Det var ikke sol, men overskyet denne dagen. Brukte ISO 800 og lukkertid på 1/125 eller 1/100 med 3.5 eller 4 i blenderåpning. Jeg skal vende tilbake i mai og da på en dag med mer lys.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar