3. desember 2016

Toppmeis ved JonsvatnetLike ved Jonsvatnet i Trondheim har jeg anlagt en foringsplass med bl.a. egenproduserte meiseboller og jeg har hengt opp en foringsautomat med solsikkefrø. I løpet av de siste dagene var det kommet svært mye snø og det var tungt å bevege seg i dypsnøen fram til plassen. Jeg hadde ikke besøkt plassen på en uke og ikke overraskende var meisebollene oppspist og foringsautomaten var nesten tom. 

Jeg etterfylte automaten med solsikkefrø og hengte opp to nye meiseboller (som består av lettkokt havregryn, solsikkefrø uten skall, linfrø, sesamfrø og Flott matfett).

Det var som vanlig mange meiser ved foringsplassen. Granmeis, svartmeis, blåmeis og kjøttmeis er alltid tilstede og i dag var det også to toppmeis. 

I tillegg var det 2 stk. dompap (et par) som forsynte seg av solsikkefrø. Det mest spektakulære var en svartspetten som fløy fram og tilbake over åsen i bakgrunnen. 

Været var grått og lyset dårlig. Del ble derfor ikke tatt mange bilder i dag, men toppmeis fikk jeg flere bilder av i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar