18. mai 2015

Nok et besøk på Tautra.
Jeg besøkte fotoskjulet på Tautra for andre gang fredag 15. mai. Jeg bodde også denne gangen i hytta like ved "måsdammen". Jeg var i fotoskjulet kl. 04:30 og fotograferte fram til omtrent kl 09. Jeg tok en lengre pause midt på dagen og startet opp fotograferingen igjen rundt femtiden og dro hjem klokka åtte på kvelden.
 
Det var fint lys om morgenen som kom inn fra venstre mot skjulet. Fuglene holder stort sett til på høyre side for skjulet og det passet fint med lyset om morgenen. Om ettermiddagen var det sol fra høyre side av skjulet. Lyset ble reflektert fra vannet og dette gjorde det vanskelig å få tatt gode bilder.

Jeg fikk stort sett de samme bildene som jeg tok på mandag. Det er stort sett toppand og hettemåke som er i nærheten av skjulet og da på høyre side av skjulet. Der finner de mat og beskyttelse fra en koloni av hettemåker.

Jeg fikk i tillegg flere bilder av brunnakke (bilde 5-7) som holdt til like ved fotoskjulet i omtrent en halv time. Skjeand (bilde 8) var ikke ofte i nærheten av skjulet, men den svømte forbi i løpet av morgenen og ga meg en mulighet til å få tatt bilder av fuglen. Det kan virke som at det kun er et par skjeand,noen få par brunnakke og kanskje kun et par krikkand i dammen.
 
Hvis det har vært flere individer av krikkand, skjeand og brunnakke har det blitt flere muligheter for bilder av disse fuglene. Det som er avgjørende for om du får bilder, er om fuglene passerer eller er i nærheten av skjulet. Jo flere fugler av en art, jo større er sjansen til å få tatt bilder.
 
Jeg er likevel godt fornøyd med oppholdet og med bildene jeg fikk tatt.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar